Foto: Arhiva

Kompanija Wizz Air Bosnia d.o.o. otvorila je konkurs za kabinsko osoblje u svrhu otvaranja baze u Sarajevu ovog maja, kako je ranije najavljeno od strane WizzAir-a i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Portal za zapošljavanje MojPosao.ba objavljuje konkurs kompanije Wizz Air Bosnia d.o.o. za obuku kabinskog osoblja. Konkurs je otvoren 09.03.2021. godine i traje 30 dana od dana objavljivanja, dakle do 09.04.2021. Kako smo ranije prenosili, najavljeno je otvaranje nove Wizz Air baze u Sarajevu sa brojnim novim destinacijama iz ovog grada, među kojima su Brisel, Kopenhagen, London, Pariz i mnogi drugi. Koliko otvaranje baze u Sarajevu znači Međunarodnom aerodromu Sarajevo sa otvaranjem novih aviolinija i povezivanjem grada sa Evropom toliko, a možda i više, znači budućim putnicima koji će putovati tamo sa Wizz Air-om po najpristupačnijim cijenama sa među najnižim tarifama putovanja zračnim putevima u Evropi. Tu naravno Wizz Air ima potrebu za novim uposlenicima u Sarajevu, među kojima je i kabinsko osoblje koje bi radilo iz ove baze.

Linije na kojima će saobraćati Wizz Air iz Sarajeva

Ova veoma zanimljiva i zanosna struka traži ispunjavanje nekih uslova za prijavu. Echo Seven portal je već ranije pisao članak o temi kako postati stjuardesa ili stjuard. Tu možete pročitati sve što vas interesuje u vezi sa poslom u ovoj branši avijacije prije nego se odlučite za prijavu, a sve detalje i uslove oko prijave za Wizz Air-ov konkurs možete pronaći na ovom linku. Još direktnijih informacija o Wizz Air kabinskom osoblju, te uslovima i beneficijama zaposlenja kabinskog osoblja u Wizz Air-u možete pronaći na njihovoj web-stranici.

ch-aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *