United Airlinesov Boeing 777-200 je pretrpio oštećenje motora tokom leta / Foto: @speedbird5280 (Hayden Smith)

Putnički zrakoplov američkog zračnog prijevoznika United Airlines nakon kvara i zapaljenja motora sigurno je sletio u zračnu luku u Denveru. Nema ozlijeđenih.

Zrakoplov američkog zračnog prijevoznika United Airlines poletio je iz zračne luke Denver International Airport (Denver, Kolorado, Sjedinjene Američke Države) u 20:04 UTC (13:04 lokalno) na redovnom letu (UA 328) prema zračnoj luci Daniel K. Inouye International Airport (Honolulu, Havaji, Sjedinjene Američke Države). No, nedugo nakon polijetanja, u 20:08 UTC (13:08 lokalno), uslijed kvara, došlo je do zapaljenja desnog motora zrakoplova.

U trenutku incidenta, u zrakoplovu se nalazio 231 putnik i 10 članova posade.

Let UA 328 / Foto: FlightRadar24 – Print Screen

Uspješnom intervencijom članova letačke posade i zemaljskih službi te odličnom koordinacijom članova letačke i kabinske posade, zrakoplov Boeing 777-200 sigurno je sletio u zračnu luku Denver International Airport u 20:28 UTC (13:28 lokalno), a ozlijeđenih nije bilo te su se putnici sigurno iskrcali iz zrakoplova.
Oštećeni dijelovi zrakoplova koji su tijekom leta iznad naseljenog područja otpadali na tlo, nasreću, nisu uzrokovali nesreće na zemlji, a u naselju Broomfield posvuda su razasute krhotine te će se nad njima provesti daljnja istraga.

ch-aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *