Funkcioniranje Međunarodnog aerodroma Tuzla u prethodnom periodu je bilo znatno otežano pandemijom Covid-19. Trenutni pad broja putnika iznosi negdje oko 50%, dok su predviđanja da će se do kraja godine prevesti nekih 300 hiljada putnika. Takav broj putnika je veoma zadovoljavajući s obzirom na stanje u kojem se našla avijacija, te bi taj broj prevezenih putnika bio veći u odnosu na ostale aerodrome u BiH do kraja 2020. godine. Situacija nije nimalno bajna, ali ono što nas sve može obradovati su najave za letove koje Aerodrom u Tuzli planira realizirati u narednom periodu.

Već za ovu sedmicu, planirano je 19 letova koji će Tuzlu povezati sa Njemačkom, Holandijom i Švedskom. Očekuje se da će broj putnika u mjesecu oktobru, ali i novembru, nadmašiti broj putnika iz proteklih mjeseci. Radi poređenja ćemo uzeti za primjer da je u septembru mjesecu prevezeno negdje oko 20 hiljada putnika. Na sljedećoj fotografiji možete pronaći red letenja za narednih sedam dana sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Nadamo se da će se u narednom periodu situacija sa letovima popraviti, te da neće biti značajnijih restrikcija. Samim tim, očekivanja su da će se predviđeni red letenja odvijati po rasporedu, te da dogovorene zrakoplovne linije neće biti upitne.

Izvor: Međunarodni Aerodrom Tuzla

ch-aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *