Naredne 2021. godine na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održaće se petokilometarska noćna utrka na pisti pod nazivom “Runway Night Run”, pod organizacijom Udruženja Marathon Sarajevo i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Prikaz noćne utrke na aerodromskoj rulnici, izvor: Međunarodni aerodrom Sarajevo

U regionu, kao na primjer u Zagrebu i Beogradu na njihovim aerodromima, već su održavane ovakve manifestacije, dok će se u našoj zemlji ovo desiti po prvi put već narednog ljeta. Cijeli događaj će biti upriličen u vrijeme oko ponoći nakon što aerodrom završi operacije za taj dan.

Uprava Međunardnog aerodroma Sarajevo navodi: “Drago nam je da ćemo biti domaćini ovog jedinstvenog sportskog događaja i na taj način se pridružiti brojnim drugim aerodromima na svijetu na kojima je održana ovakva vrsta utrke. Premda je organizacija događaja zahtjevna, posebno sa sigurnosnog aspekta, sa zadovoljstvom smo uzeli učešće u manifestaciji kojom se promovira kako sam aerodrom, tako i Sarajevo i Bosna i Hercegovina.”

Iz Udruženja Marathon Sarajevo kažu: “Organizacija jedne ovakve manifestacije obezbjeđuje nam ulazak u krug svjetskih gradova gdje se održava ovaj atraktivni događaj” te navode da će cijeli ovaj event biti upriličen sa mnogim drugim raznovrsnim aktivnostima za sportiste i moguće gledatelje, zavisno o daljem razvijanju COVID-19 situacije.

Više o ovome možete pronaći ovdje.

ch-aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *