Međunarodni aerodrom Sarajevo/ Izvor: arhiva

U nadolazećim mjesecima Međunarodni aerodrom Sarajevo će biti povezan sa rekordnim brojem destinacija na tri kontinenta (Azija, Afrika i Europa). MAS će imati poveznicu sa 27 destinacija u 15 država.

Međunarodni aerodrom Sarajevo očekuje oporavak u nadolazećoj ljetnoj sezoni, aviokompanije koje do sada nisu obavljale letove prema MAS-u kao što su Anadolujet i Wizz Air iznimno će doprinjeti pozitivnim rezultatima zajedno sa Air Serbia, Air Arabia, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, FlyNas, FlyBosnia, FlyDubai, Lufthansa, Norwegian Air, Pegasus Airlines, Swiss Airlines i Turkish Airlines.

U nastavku su prikazane aviokompanije koje povezuju Međunarodni aerodrom Sarajevo sa rekordnim brojem destinacija diljem Europe, Azije i Afrike. Ukupno 27 destinacija u 15 zemalja. Najviše zaslužan za ovaj rekord je Wizz Air sa 9 destinacija i još jednom mogućom prema Pragu. Najviši broj sedmičnih letova će obavljati Turkish Airlines prema Istanbulu sa njih 20.

Tabela planiranih ljetnih letova/ Izvor: Flying Bosnian

Domaći prijevoznik Fly Bosnia planira charter letove prema Bahrainu, Egiptu, Jordanu, Omanu, Qataru, Saudijskoj Arabiji i Turskoj unajmljenim zrakoplovom Airbus A320 od Onur Air-a za ljetne operacije.

Letovi FlyBosnia-e iz Sarajeva/Izvor: Flying Bosnian

Izvor: FlyingBosnian

ch-aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *