Stjuardesa Austrian Airlines-a usmjerava putnika / Foto: Wikipedia

Poštovani čitatelji, cilj ovoga članka je s Vama podijeliti informacije o tome kako se postaje kabinsko osoblje zrakoplova. Ovaj članak predstavlja pregled detaljnih “uputstava” i uvid u samu proceduru – od selekcijskog postupka pa sve do prvoga leta.

San mnogih djevojaka i mladića je postati stjuardesa ili stjuard. Letjeti na zanimljive destinacije, upoznavati zanimljive ljude i njihove kulture. Probuditi se u New Yorku, a istoga dana zaspati u Budimpešti ili Buenos Airesu. Jedan dan se smrzavati na švicarskih -10, a već nakon dva ili tri dana se sunčati na australskoj Zlatnoj obali. Život u kojem mašta postaje stvarnost… Ali, kako postati stjuardesa ili stjuard?

U pravilu, sve započinje prijavom na natječaj koji je raspisala aviokompanija ili dolaskom na dane otvorenih vrata kompanije, a nastavlja se opsežnim testiranjima i obukom za člana kabinskog osoblja zrakoplova. Naravno, svaka aviokompanija ima svoje propisane selekcijske procedure koje se ponešto razlikuju od selekcijskih procedura drugih aviokompanija dok je proces obuke za sve aviokompanije isti. Mi ćemo ovdje predstaviti jedan univerzalan (europski) model.

Osnovni uvjeti

Osnovni uvjeti koje buduća stjuardesa/stjuard treba zadovoljavati su: punoljetnost (18 godina; iako neke aviokompanije kao najnižu dobnu granicu za obavljanje ovoga posla određuju 21 godinu života). Ovdje se punoljetnost povezuje uz mentalnu zrelost, ozbiljnost i odgovornost koja je u ovom poslu izuzetno važna. Sljedeći uvjet je završeno srednjoškolsko obrazovanje. Zatim aktivno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu jer je engleski jezik službeni jezik avijacije (sva predavanja i komunikacija odvijaju se na engleskom jeziku, a engleskim jezikom pisani su i svi priručnici koje zaposleni u avijaciji koriste). Poznavanje bilo kojeg dodatnog stranog jezika je poželjno. Potrebna je i određena tjelesna visina, a ona se najčešće provjerava testom dosega ruku 212 cm u visinu što je vrlo važno da bi stjuardesa/stjuard mogla/mogao dosegnuti određene komade opreme na avionu. Svaka stjuardesa/stjuard mora znati plivati kako bi, u slučaju nesreće sa slijetanjem na vodenu površinu mogla/mogao pomoći unesrećenima. Svi članovi posade, pa tako i članovi kabinskog osoblja, moraju biti u izvrsnom zdravstvenom (fizičkom i mentalnom) stanju koje se provjerava periodički propisanim liječničkim pregledima (kategorija zdravstvene sposobnosti 2). Uvjet je i normalan BMI koji je usko vezan uz fizičku kondiciju koja je važna kod obavljanja posla kabinskog osoblja. Naravno, svaki kandidat prolazi sigurnosne provjere i obavezno mora imati čist kriminalni dosje jer razina sigurnosti u avijaciji uvijek mora biti na najvišoj razini. U avijaciji ništa nije prepušteno slučaju. Sve je podložno strogim pravilima, propisima i zakonima pa tako i zaposlenici. Prethodno radno iskustvo u uslužnim djelatnostima je dobrodošlo, ali nije uvjet. Zbog složenosti posla, dobrodošle su osobe iz različitog spektra djelatnosti i različitih prethodnih radnih iskustava jer avion je jedan zatvoren svijet u kojem je posada šarolikog iskustva i sposobnosti potrebna i poželjna. Također su potrebne i dobrodošle mlade osobe bez prethodnog radnog iskustva.

Kandidate koji zadovoljavaju osnovne uvjete, upućuje se na daljnju selekcijsku proceduru koja se provodi u nekoliko koraka. Svakim korakom selekcijske procedure odabiru se kandidati koji prolaze u daljnji krug selekcije, a zapošljavaju se oni kandidati koji su pokazali najbolje rezultate tijekom selekcijskog postupka.

Selekcijski postupak

Sam selekcijski postupak sačinjen je od različitih oblika testiranja – upitnik ličnosti, test apstraktnog mišljanja, testiranje poznavanja engleskog jezika, test interpersonalnih vještina kroz zadatak rješavanja imaginarne problemske situacije (samostalno i/ili u timu), intervju s predstavnicima aviokompanije (vašeg budućeg poslodavca:), liječnički pregled.

Kada prođete sve krugove selekcijskog postupka, počinje vaša obuka za obavljanje posla člana kabinskog osoblja zrakoplova tj. stjuardese/stjuarda.

Stjuardesa Air Dolomiti-ja demonstrira putnicima korištenje prsluka za spašavanje / Foto: Wikipedia

Obuka kabinskog osoblja zrakoplova

Obuku kabinskog osoblja zrakoplova, koja se sastoji od nekoliko modula teoretske i praktiče obuke, provode ovlaštene organizacije i njihovi iskusni treneri/instruktori. Po završetku teoretskog i praktičnog dijela svakog modula obuke, provode se provjere usvojenosti sadržaja kojima kandidati dokazuju da su postigli potrebnu razinu znanja i stručnosti za obavljanje posla kabinskog osoblja zrakoplova.

Osnovni dio obuke kabinskog osoblja naziva se Cabin Crew Initial Training odnosno početno/osnovno osposobljavanje članova kabinskog osoblja zrakoplova. Njega polazi svaka buduća stjuardesa/stjuard na samom početku svoje karijere. Osnovna obuka kabinskog osoblja sastoji se od 9 sastavnih dijelova:

  • Općenito teoretsko znanje o zrakoplovstvu i zrakoplovnim propisima koje obuhvaća sve potrebne elemente vezane za dužnosti i odgovornosti člana kabinske posade
  • Komunikacija
  • Početno osposobljavanje o ulozi ljudskog faktora u zrakoplovstvu i upravljanju resursima posade
  • Postupanje s putnicima i nadzor kabine
  • Zrakoplovno-medicinski aspekti i prva pomoć
  • Opasne robe
  • Opći sigurnosni aspekti u zrakoplovstvu
  • Osposobljavanje u svezi s dimom i požarom
  • Osposobljavanje za preživljavanje

Drugi dio obuke je Aircraft Type Specific Training odnosno osposobljavanje za tip zrakoplova ili varijantu. Ovaj dio treninga podrazumijeva specifičnu obuku tijekom koje se usvajaju sve specifičnosti tipa zrakoplova na kojem će član kabinskog osoblja raditi. Obuka se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, a praktični dio obuke odvija se na odgovarajućoj maketi/simulatoru aviona ili na pravom avionu.

Obuka u slučaju dima ili požara – Lufthansa Trening Centar / Foto: M.M.
Maketa zrakoplova u Sofija Letačkom Trening Centru / Foto: M.M.

Treći dio obuke je Operator Conversion Training odnosno operaterovo osposobljavanje za konverziju. Ovaj dio treninga podrazumijeva specifičnu obuku tijekom koje se uvajaju sve specifičnosti kompanijskog zrakoplova na kojem će član kabinskog osoblja raditi, uporabu sigurnosne opreme i sve kompanijske procedure tijekom različitih faza leta i različitih normalnih situacija koje se događaju ili abnormalnih situacija koje se mogu dogoditi tijekom različitih faza leta.

Nakon što se obave svi teoretski i praktični dijelovi obuke koja se odvija na tlu, slijedi završni dio obuke koji se odvija na kompanijskom zrakoplovu tijekom redovnog leta pod nadzorom instruktora. Taj dio obuke naziva se Familiarization odnosno familijarizacija kojom završava obuka za člana kabinskog osoblja zrakoplova i nakon kojeg kandidat i službeno postaje stjuardesa odnosno stjuard.

Kako bi dozvole za obavljanje posla kabinskog osoblja zrakoplova bile valjane, potrebno ih je, i nakon ove početne dvomjesečne obuke, u skladu s propisima i zakonima u avijaciji, periodički obnavljati što znači da stjuardese i stjuardi nikada ne prestaju učiti i stalno su podložni (najavljenim) testiranjima.

Pogled iz zraka, svakodnevica kabinskog osoblja / Foto: M.M.

Oni su tu kako bi Vaš let bio siguran i udoban

Posao kabinskog osoblja zrakoplova izuzetno je dinamičan, istovremeno je zabavan i izuzetno odgovoran. Stjuardese i stjuardi zaduženi su prvenstveno za očuvanje sigurnosti putnika i posade zrakoplova, a zatim za udobnost tijekom leta. Često su potpora putnicima koji su uznemireni ili imaju strah od letenja, pratnja djeci koja putuju sama, pružaju prvu pomoć u slučaju nezgode, a obučene su i za obavljanje porođaja, gašenje požara, evakuacijske postupke, spašavanje unesrećenih i sve vanredne situacije koje se mogu dogoditi u avionu. U slučaju bilo kakve nepredviđene situacije tijekom leta, kabinsko osoblje zasigurno će znati kako reagirati i sve s osmijehom na licu. Stoga su putnici tijekom leta, uz profesionalne pilote koji upravljaju avionom, aviomehaničare koji brinu o tehničkoj sigurnosti zrakoplova i stjuardese koje brinu da let protekne u najboljem redu, uvijek u sigurnim rukama.

ch-aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *