Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je smješteno u zgradi Vijeća ministara BiH / Foto: Wikipedia

Nakon pada lakog zrakoplova Piper PA-28-161 Warrior II, 10.12.2020. godine kod Kozare, srbijanskog operatera STS Avijacija, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je imenovalo komisiju za istragu.

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je objavilo da je imenovana četveročlana komisija na čelu sa glavnim istražiteljem Salkom Begićem povodom zrakoplovne nesreće lakog aviona Piper PA-28, registracije YU-DCX koja se 10.12.2020. godine dogodila na području planine Kozara. Operator aviona je bila srbijanska STS Avijacija, a u nesreći su dvije osobe izgubile život. Kako navodi Ministarstvo, javnost će redovno biti obavještavana o napretku istrage.

Kao što smo već pisali, Tango Six portal izvještava da je kompaniji STS Avijacija ovo još jedan u nizu mnogobrojnih incidenata sa avionima. Posljednji se dogodio u Rumuniji prije mjesec dana. U septembru 2015. godine, također u BiH, srušio se njihov Golden Eagle C421-B kada je jedan pilot poginuo. Još jedan incident bez žrtava dogodio se u u septembru 2018. godine.

ch-aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *