Boeing 737 MAX 9 / Foto: Clemens Vasters

20.11.2020 godine, FAA je izdala AD notu* (AD 2020-24-02), koja je primjenjiva na zrakoplove 737-8 i 737-9 (MAX). Ova AD nota zahtjeva instaliranje novog flight control kompjutera, reviziju AFM (Aircraft Flight Manual-a), instaliranje novog MAX sistemskog softvera za displej, promjenu rutinga provodnika/kablova za trim horizontalnog stabilizatora, provođenje testiranja AOA (angle of attack) senzora, i izvođenje leta za provjeru operativne spremnosti. Ova AD-nota također dozvoljava povratak nazad u operacije (dispatch) zrakoplova sa određenim neispravnim sistemima, u slučaju da se restriktivnije mjere nalaze u postojećem MEL-u (minimum equipment list) operatora zrakoplova.

FAA AD nota 2020-24-02 je izdana nakon dvije fatalne nesreće, te je rezultat istrage pokazao mogućnost pogreške jednog AOA senzora, koji daje podatke flight control kompjuteru, što uzrokuje neprekidno trimovanje horizontalnog stabilizatora kako bi zrakoplov smanjio napadni ugao i počeo ponirati nosom.

Rezultati sigurnosne istrage koje su vršile države gdje su se nesreće desile, također uključujući i EASA-in sigurnosti pregled, potvrdile su, da kada se izvrše potrebne akcije iz FAA AD note 2020-24-02, navedeni zrakoplovi se mogu vratiti nazad u operaciju. Međutim, EASA je utvrdila da postoji dovoljan razlog za zahtjevanje određenih dodatnih akcija, koje su potrebne kako bi se osigurala sigurna operacija navedenih zrakoplova, a koji uključuju trening pilota.

Iz navedenih razloga, EASA je odlučila da ne usvoji FAA AD notu 2020-24-02, te umjesto toga EASA će izdati predloženu AD notu za javnu konsultaciju, nakon koje će finalna AD nota zamijeniti zahtjeve FAA AD note 2020-24-02 za zrakoplove koji lete pod EU regulativom.

*AD nota (Airworthiness Directive) predstavlja obavijest vlasnicima/operatorima zrakoplova da postoji sigurnosni problem sa specifičnim modelom zrakoplova, motora, avionike ili nekog drugog sistema, a koji se mora otkloniti kako bi zrakoplov bio siguran za let. Za tip zrakoplova za koji je izdana AD nota, a nije izvršena na zrakoplovu, se ne smatra plovidbenim, što znači da je obavezno za sve vlasnike/operatore zrakoplova da izvrše AD notu.

Izvor: EASA/Lista AD nota


ch-aviation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *